OpenMove-chauffeursapp

Een trip uitvoeren via een gedeelde link

Open een trip via de uitvoeringslink die je planner je stuurt en werk de stops af, ook zonder eigen OpenMove-account.

Bijgewerkt 4 oktober 2026

Wie kan dit: Een uitvoeringslink voor de trip, gestuurd door de planner.

Een planner kan een chauffeur een link sturen om één trip uit te voeren. Dat is handig voor chauffeurs van een onderaannemer of voor een invalchauffeur die geen account op je platform heeft. De link opent de trip in OpenMove (of in de browser) en laat je alleen voor die trip de voortgang vastleggen.

In de Transportial-webapp opent de planner de trip en kopieert de uitvoeringslink voor de chauffeur met het pictogram Uitvoeringsweergave delen (een persoon) tussen de actiepictogrammen van de trip. Daarna stuurt de planner hem naar je, bijvoorbeeld via sms, e-mail of WhatsApp. Dit is iets anders dan de volglink voor klanten, die alleen-lezen is.

De trip openen

  1. Installeer eerst OpenMove als je de app wilt gebruiken (zie OpenMove installeren en inloggen).
  2. Tik op je telefoon op de link die je hebt ontvangen.
  3. Kies ervoor hem te openen met OpenMove als je telefoon daarom vraagt. Afhankelijk van de instellingen van je platform opent de link mogelijk in je browser.
  4. Controleer het tripnummer en de status bovenaan het scherm.

De trip afwerken

  1. Tik op het tabblad Acties op Trip starten als de trip Bevestigd is.
  2. Start en voltooi elke taak zoals beschreven in Een stop uitvoeren.
  3. Beantwoord elke vragenlijst die verschijnt.
  4. Voeg foto's van getekend papierwerk toe op het tabblad Documenten.

Een gedeelde link opent alleen deze ene trip. Open je hem zonder ingelogd te zijn, dan zie je geen lijst met trips, chats of account, en is er geen knop Trip voltooien: de planner voltooit de trip in de webapp als alle taken klaar zijn.

Iedereen met de uitvoeringslink kan de trip bijwerken. Stuur hem niet door naar anderen.

Nog steeds hulp nodig?

Ons supportteam beantwoordt graag al je vragen over Transportial.